2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s výpekem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na Risotto s výpekem vás nadchne svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Kombinace krémového rýže s výraznou chuťovou paletou výpeku vytváří dokonalé jídlo pro všechny milovníky italské kuchyně. Nechte se strhnout nutelačnou konzistencí a šťavnatostí tohoto lahodného pokrmu. S naším receptem na Risotto s výpekem si jednoduše a rychle připravíte skvělé jídlo plné chuti a výživy.

Suroviny:

  • 200 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g sýra Parmezán
  • 30 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a rozpustte máslo.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Smažte, dokud se nezačnou zlatě zbarvovat.
  3. Přidejte rýži a smažte ji, dokud se nestane skleněnou. Postupně přilévejte víno a vývar, vždy jen tak, aby rýže byla ponořena.
  4. Počkejte, až se vývar vstřebá, a poté přilévejte další dávky a opakujte proces. Pokračujte asi 15-20 minut, dokud rýže nezměkne a nesoukromí.
  5. Přidejte nastrouhaný Parmezán a promíchejte, dokud se nerozpustí.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte ihned a posypte strouhaným Parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *