2. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, vepřo, zelo
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční české jídlo? Zkuste připravit⁢ lahodné Knedlo, vepřo, zelo doma! Tento‌ pokrm⁤ se skládá z měkkých a nadýchaných houskových⁢ knedlíků, šťavnatého vepřového masa⁢ a⁤ čerstvého zelí. Udělejte si chuťovou⁣ lahůdku ‍plnou tradice a vyzkoušejte tento oblíbený recept na českou ⁤klasiku. Návod k přípravě najdete zde. ​

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 300 g‌ mouky
  • 400‍ g⁢ vepřového masa
  • 300 g zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • sůl, pepř
  • mletá paprika

Postup

  1. Oloupejte brambory a uvařte je ve slané vodě ‍do měkka. Poté je sceďte a rozmačkejte ⁤na hladké pyré.
  2. Pořádně⁤ vypracujte bramborové pyré s ⁢moukou, aby vzniklo těsto. ⁣Případně přidejte⁣ ještě trochu⁢ mouky, pokud je těsto příliš lepkavé. Těsto‍ rozdělte na menší kousky a vytvarujte z nich válečky.
  3. Ve velkém hrnci ⁣povařte ⁢vodu s trochou soli. Jakmile voda začne vroucí, vložte ⁤do​ ní válečky ⁢z bramborového těsta. Vařte je asi 15-20 minut, dokud nevyplavou na hladinu a nejsou hotové. Vyjměte je⁣ vodou nabobtnalé a ​dejte stranou na talíř.
  4. Na pánvi⁢ rozpalte trochu ‍oleje‍ a osmahněte na něm nakrájenou cibuli ⁤dozlatova. Přidejte očištěné a ​nakrájené​ vepřové⁣ maso ‌a osmahněte ‌je ze⁢ všech stran. Přidejte prolisovaný česnek,​ sůl, pepř a mletou ‌papriku. Důkladně promíchejte a restujte​ ještě pár minut.
  5. Zelí nakrájejte ‌na ⁤tenké proužky, přidejte do pánve k masu a zalijte‍ trochou vody. Vařte pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud není zelí měkké. Případně přilijte vodu, pokud se příliš ​vypaří.
  6. Hotové ‌bramborové knedlíky podávejte s‍ vepřovým⁢ masem se​ zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *