2. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný hummus s pikantními sezamovými křupkami je dokonalé jídlo pro ty, kdo milují kombinaci jemného a ostrého. Naše receptura obsahuje čerstvý tahini, cizrnu, olivový olej a citronovou šťávu, což vytváří krémovou a lehce citrusovou omáčku. K tomu přidejte pikantní sezamové křupky, které jsou perfektní pro namáčení a zvýrazňují chuť hummusu. Tento hummus s pikantními sezamovými křupkami je skvělým doplňkem na vašem stolu jako předkrm nebo občerstvení na večírku s přáteli.
Hummus s pikantními sezamovými krůtky
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (400 g), opláchnutá a sceděná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce tahini (sezamová pasta)
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky (pikantní nebo sladké)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 hrnku vody
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička čili papriky
Postup
- V mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, tahini, olivový olej, citronovou šťávu, kmín, papriku a sůl, dokud nevznikne hladká pasta.
- Přidejte postupně vodu a mixujte, až dosáhnete požadované konzistence hummusu.
- Na pánvi si opečte sezamová semínka dozlatova. Opatrně je přelijte na talíř a nechte vychladnout.
- Smíchejte opečená sezamová semínka s čili paprikou.
- Hummus přendejte do misky a posypte pikantním sezamovým krůtkem. Podávejte s krekry, plátky zeleniny nebo pečivem. Dobrou chuť!