2. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Jablečný koláč se skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný koláč se skořicí je lahodný dezert plný chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno si ho připravit doma. Kombinace čerstvých jablek, hnědého cukru a voňavé skořice vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Koláč je křehký, vláčný a naplněný jablečnou náplní. Je to ideální dezert, který si můžete vychutnat kdykoli během roku. Dopřejte si kousek tohoto jablečného koláče a poznáte, proč je to takový oblíbený recept.

Suroviny

  • 2 a 1/2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku másla (rozpuštěného)
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 4 jablečná jablka (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr.
  2. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko.
  3. Pomalu zamíchejte, dokud nedostanete tuhou hladkou těsto.
  4. Vymažte a vysypte koláčovou formu máslem a moukou.
  5. Rozložte polovinu těsta do formy a rovnoměrně ho rozetřete po dně.
  6. Přidejte vrstvu jablečných plátků a pokračujte další vrstvou těsta.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 40-50 minut, dokud koláč neprojde zkouškou špejlí.
  8. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *