2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou chuťovou symfonií s naším receptem na italskou lasagni s ricottou. Ponořte se do vrstveného zážitku toskánské kuchyně, připravte si bohatý ragú s mletým masem, rajčaty a bylinkami a pak se připravte na sladký tanec v ústech, když vložíte do vrstevného těsta směs ricotty, parmezánu a špenátu. Užijte si autentické italské jídlo plné textur a příjemně pikantního aroma. Unesení lahodnou chuťovou kombinací určitě budete chtít více!
Suroviny:
- 500 g těstovinových plátů na lasagne
- 400 g mletého hovězího masa
- 400 ml rajčatového pyré
- 250 g ricotty
- 200 g nastrouhaného parmezánu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte mleté hovězí maso a osmažte ho dohněda.
- Přidejte prolisované česnekové stroužky, sušený oregano a bazalku. Promíchejte.
- Přidejte rajčatové pyré a vařte 10 minut. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
- Do zvláštní mísy smíchejte ricottu a polovinu nastrouhaného parmezánu.
- Na dně zapékací mísy rozložte trochu omáčky a pokryjte vrstvou těstovinových plátů na lasagne.
- Nanesete vrstvu ricotty s parmezánem a poté omáčky. Opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience.
- Poslední vrstvu zakončete omáčkou a posypejte zbytkem nastrouhaného parmezánu.
- Zapékací mísu dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut, nebo dokud lasagne nejsou zlatavé a bublající.
- Podávejte teplé a případně ozdobte čerstvou bazalkou.