2. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodné knedlíky se švestkovou nádivkou, jste na správném místě! Tento tradiční český pokrm vás okouzlí svou jednoduchostí a výraznou chutí. Naučte se, jak připravit nadýchané knedlíky s plnou sladkou švestkovou nádivkou, která roztaje na jazyku. S naším podrobným receptem a tipy na přípravu dosáhnete dokonale měkkých a výborných knedlíků. Překvapte své blízké tímto tradičním českým pokrmem a užijte si spoustu chutných okamžiků u stolu!
Suroviny:
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 500 g švestek
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- Oloupejte brambory a uvařte je ve slané vodě do měkka.
- Procedějte brambory a nechte vychladnout.
- Přidejte mouku, vejce a sůl. Všechno důkladně promíchejte do hladka těsta.
- Vytvarujte knedlíky z těsta a vložte do vroucí osolené vody. Varujte přibližně 15-20 minut.
- Mezitím omyjte švestky, odstraněte pecky a nakrájejte je na menší kousky.
- Do hrnce přidejte švestky, cukr, skořici a vanilkový cukr. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10-15 minut, dokud švestky nezměknou a nádivka se nezhoustne.
- Knedlíky vyjměte z vody, nechejte okapat a podávejte s švestkovou nádivkou.