2. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Fritované jarní závitky
zdroj: Recepty 24/7

Fritované jarní závitky jsou oblíbeným asijským pokrmem, který si můžete vyrobit i doma. Zabalte křupavou směs zeleniny, masa a koření do tenké rýžové placky a osmažte je do zlatova. Tato chutná a křehká pochoutka je skvělým předkrmem nebo lehkým občerstvením. S různými dipy k podávání a jednoduchým přípravným procesem si určitě získají zamilovanost vašich chuťových pohárků. Získáte výsledný výrobek, který je nadýchaný, chutný a naprosto neodolatelný. Vyzkoušejte tento recept na fritované jarní závitky a překvapte své blízké dokonalým asijským občerstvením.

Suroviny

  • 10 plátků rýžových papírů
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 100 g kapusty
  • 100 g křehkých nudlí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ořechového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev, na tenké plátky nakrájenou kapustu a křehké nudle.
  3. Orestujte všechny suroviny do měkka.
  4. Přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a promíchejte.
  5. V mise si připravte teplou vodu.
  6. Jeden plát rýžového papíru namočte na pár sekund do vody, aby změkl.
  7. Plochu papíru položte na pracovní plochu a na dolní část plátku dejte lžíci plnky.
  8. Plátek papíru srolujte do podoby závitku, pevně zatáhněte boky a zaklapněte ho.
  9. Závitek položte na plech vystlaný pečícím papírem.
  10. Postup opakujte, dokud nemáte připravené všechny závitky.
  11. Plech s závitky dejte do vyhřáté fritovací hrnce a smažte je při teplotě 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé (cca 5-8 minut).

Hotové fritované jarní závitky podávejte s omáčkou z vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *