2. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Fritované jarní závitky jsou oblíbeným asijským pokrmem, který si můžete vyrobit i doma. Zabalte křupavou směs zeleniny, masa a koření do tenké rýžové placky a osmažte je do zlatova. Tato chutná a křehká pochoutka je skvělým předkrmem nebo lehkým občerstvením. S různými dipy k podávání a jednoduchým přípravným procesem si určitě získají zamilovanost vašich chuťových pohárků. Získáte výsledný výrobek, který je nadýchaný, chutný a naprosto neodolatelný. Vyzkoušejte tento recept na fritované jarní závitky a překvapte své blízké dokonalým asijským občerstvením.
Suroviny
- 10 plátků rýžových papírů
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 100 g kapusty
- 100 g křehkých nudlí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ořechového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte nastrouhanou mrkev, na tenké plátky nakrájenou kapustu a křehké nudle.
- Orestujte všechny suroviny do měkka.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a promíchejte.
- V mise si připravte teplou vodu.
- Jeden plát rýžového papíru namočte na pár sekund do vody, aby změkl.
- Plochu papíru položte na pracovní plochu a na dolní část plátku dejte lžíci plnky.
- Plátek papíru srolujte do podoby závitku, pevně zatáhněte boky a zaklapněte ho.
- Závitek položte na plech vystlaný pečícím papírem.
- Postup opakujte, dokud nemáte připravené všechny závitky.
- Plech s závitky dejte do vyhřáté fritovací hrnce a smažte je při teplotě 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé (cca 5-8 minut).
Hotové fritované jarní závitky podávejte s omáčkou z vašeho výběru.