2. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí pečeně s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm, který ocení všichni milovníci kuřecího masa a klasické domácí kuchyně. Kuřecí pečeně s bramborovou kaší je jednoduchý, chutný a sýtý pokrm, který přináší dokonalou kombinaci kontrovaného rozpečeného masa a hebké bramborové kaše. S tímto receptem si snadno připravíte lahodné jídlo pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsních řízků
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml mléka
  • 30 g másla
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na dochucení (např. petrželka, tymián)

Postup

  1. Nejprve si připravíme kuřecí pečeně. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a pokapeme olivovým olejem, pak osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme řízky z obou stran, dokud nezezlátnou.
  4. Pokud máme větší množství řízků, můžeme je přesunout do pekáčku a dát do trouby. Jinak můžeme použít stejnou pánev jako na smažení pro pečení v troubě.
  5. Pečeme v troubě přibližně 20 minut, dokud nejsou řízky zcela propečené a uvnitř již nečervené.
  6. Mezitím si připravíme bramborovou kaši.
  7. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  8. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a stroužky česneku a za stálého míchání orestujeme dozlatova.
  9. Přidáme uvařené brambory a rozmačkáme je vidličkou nebo pomůžeme nějakým mixérem.
  10. Postupně přiléváme mléko, přitom stále mícháme, až dostaneme požadovanou konzistenci bramborové kaše.
  11. Ochutíme solí a pepřem a přidáme čerstvé bylinky.

Kuřecí pečeně s bramborovou kaší je hotová! Podávejte teplé a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *