1. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Žampionová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Žampionová polévka – Lahodně krémová polévka plná bohatého houbového aroma. S výrazným chuťovým zážitkem a zdravými žampiony jako hlavní ingrediencí je tato polévka ideální pro milovníky houbových pokrmů. Sledujte jednoduchý a rychlý recept, jak připravit tuto vynikající polévku a zaujmout své chuťové buňky.

Suroviny

  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • křupavý chléb nebo croûtons na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a prolisované česnekové stroužky.
  3. Orestujeme, dokud žampiony nezestemní.
  4. Přelijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud se žampiony změknou.
  5. Poté polévku rozmixujeme a vrátíme zpět na oheň.
  6. Přidáme smetanu ke vaření, promícháme a krátce povaříme.
  7. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme polévku přelitou do misek a ozdobíme křupavým chlebem nebo croûtons.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *