Indický masalový guláš: Skvělý recept na bohatě aromatický a chutný indický masalový guláš, který vás přenese do exotických krajů. Tento lahodný guláš kombinuje tradiční indické koření s kuřecím masem nebo hovězím masem a je podáván s chlebem naan nebo rýží. Připravte si jedinečnou indickou chuťovku ve svém domácím prostředí a okouzlete své blízké tímto lahodným jídlem. Recept na indický masalový guláš je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně a potěší každého, kdo ho ochutná.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce indické směsi garam masala
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • hrst čerstvého koriandru na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriky na plátky a rajčata na kostičky.
  2. Na sporáku si připravíme hlubší pánev a rozehřejeme v ní olej. Smažíme cibuli dozlatova a přidáme nastrouhaný česnek a indickou směs garam masala. Promícháme a chvíli podusíme, dokud se neuvolní vůně.
  3. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud nezmění barvu na všech stranách.
  4. Přidáme nakrájené papriky a rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé koření – mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu a mletý zázvor. Promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso celé ponořené.
  5. Pokud je potřeba, přidáme ještě sůl a pepř dle chuti. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje.
  6. Hotový guláš můžeme před podáváním posypat čerstvým nasekaným koriandrem a podávat s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *