1. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Crème brûlée navozené francouzskou kuchyní
zdroj: Recepty 24/7

Crème brûlée je lahodný dezert s původem ve francouzské kuchyni, který zcela jistě ohromí vaše chuťové buňky. Tato dokonalá kombinace jemné vanilkové krému a křupavé karamelové krůsty je přesně to, co potřebujete k dokonalému zakončení skvělého jídla. Následujte náš snadný recept a překvapte své blízké tímto neodolatelným dezertem. Vaše hosty určitě budou žadonit o více!

Suroviny

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • trocha soli
  • cukr na karamel

Postup

  1. Rozpůlíme vanilkový lusk podél a vydlabeme semínka.
  2. Ve velké míse smícháme smetanu, žloutky, cukr, semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Dobře promícháme.
  3. Vzniklou směs přecedíme přes jemný sítko do konvíky.
  4. Naplníme malé keramické formičky nebo ramek, které poklademe na pečící plech.
  5. Naplněné formy pečeme ve vyhřáté troubě na 125°C po dobu 50-60 minut, dokud jsou spodky krémů pevné, ale středy ještě třesoucí.
  6. Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Poté přendáme do lednice a necháme odpočinout minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  7. Před servírováním posypeme vrchní část každého krému cukrem a pomocí kuchařského hořáku jej zatáhneme do zlatohněda.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *