1. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zelený curry s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který vás okouzlí svou pikantností a bohatou chutí. Tento recept vás zavede do světa thajské kuchyně plné výrazných koření a čerstvého zelení. Kombinace kuřecího masa s kokosovým mlékem, koriandrem, citronovou trávou, zelenou paprikou a dalšími aromatickými ingrediencemi vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Dopřejte si toto ohromující jídlo a pusťte se do vaření s naším návodem na thajský zelený curry s kuřecím masem.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 středně velká cuketa, nakrájená na kolečka
- 1 malá cibule, nakrájená na půlky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička palmového cukru
- čerstvý koriandr, na dozdobení
- olej na smažení
Postup
- Vložte kuřecí maso a zelené kari koření do misy. Dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechny kousky masa.
- Rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo hrnci a osmahněte cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud není zevnitř uvařené a zvenku zlatě hnědé.
- Přidejte nakrájenou papriku a cuketu. Smažte je spolu s masem, dokud nezměknou.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a palmový cukr. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, nebo dokud se omáčka neztuhne.
- Servírujte thajský zelený curry s vařenou rýží nebo nudlemi. Dozdobte čerstvým koriandrem.