1. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Klasiční egyptský recept na kořeněné krevety v egyptském stylu. Tyto chutné a aromatické krevety jsou podávány s pikantní omáčkou a navodí vám pocit, že jste právě strávili večer v opulentním egyptském podsvětí. Připravte se na skvělou kombinaci výrazných orientálních koření, která udělají z vašeho jídla skutečnou exotickou lahůdku.
Recept na Kořeněné krevety v egyptském stylu
Suroviny
- 500g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
- 1 červená cibule (nasekaná)
- 1 jalapeňo paprika (nasekaná, volitelné)
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého skořice
- Sůl dle chuti
- Čerstvě namletý pepř
- Čerstvá petrželka (nasekaná)
Postup
- Oloupejte a vyčistěte krevety, odstraňte trávící žlázy a žilky. Opatrně opláchněte pod tekoucí vodou.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Orestujte ho, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku, cibuli a jalapeňo papriku. Osolte a opepřete dle chuti.
- Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, kardamom a skořici. Promíchejte a vařte asi 2 minuty, dokud se koření nerozvoní.
- Přidejte krevety do pánve a vařte je asi 3-4 minuty, dokud nezmění barvu na růžovou a nezačnou být pružné.
- Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
- Servírujte okamžitě jako teplou předkrm nebo hlavní jídlo.