1. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italský tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Tento italský tiramisu je dokonalým dezertem pro všechny milovníky kávy a sladkostí. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale vrstvené a krémové tiramisu, které rozpustí jazyky vašich hostů. Sestává z kávových namočených sušenek savoiardi, bohaté mascarpone krému a vrstvy kakaového prášku. S naším podrobným návodem na přípravu budete mít ti nejlepší miláčky na stole. Dejte si tento lahodný italský tiramisu a dopřejte si kousíček Itálie.

Suroviny

  • 200g savoiardi (italské sušenky)
  • 250ml silné kávy
  • 4 velká vejce
  • 100g cukru
  • 500g mascarpone
  • 2 lžíce kakaa

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
  3. Přidejte mascarpone a důkladně promíchejte, aby vznikla hladká směs.
  4. V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha.
  5. Postupně vmíchejte sníh z bílků do směsi s mascarpone, opatrně míchejte, aby směs zůstala nadýchaná.
  6. Ve formě na dortový korpus vytvořte první vrstvu sušenek. Ponořte sušenky do silné kávy a rychle je vytáhněte, aby se nenasákly příliš.
  7. Nalijte polovinu směsi mascarpone na první vrstvu sušenek a vyrovnávejte.
  8. Tento postup opakujte s druhou vrstvou sušenek a zbylou směsí mascarpone.
  9. Potřete hladkou vrstvou kakaa.
  10. Nechejte tiramisu odpočinout v lednici nejlépe přes noc, aby sušenky změkly a chutě se propojily.
  11. Na závěr ozdobte nastrouhanou čokoládou nebo šlehačkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *