1. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a zdravý recept na kuřecí korma se špenátem? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto indického jídla vás rozhodně nadchne! Korma je tradiční indické jídlo s bohatou směsí koření, která přináší dokonalou kombinaci chuti a vůně. Kombinace kuřecího masa s špenátem dodává tomuto jídlu nejen nutriční hodnotu, ale také vynikající chuť. S naším receptem na kuřecí korma se špenátem si můžete vychutnat exotickou indickou kuchyni přímo z pohodlí svého domova. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento výtečný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 250 g špenátu
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce korma koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 200 ml smetany ke vaření
- čerstvý koriandr na ozdobu (podle chuti)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Ve větší pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není zprudka zezlátovatělé.
- Přidejte všechny korma koření (kmín, kurkuma, koriandr, kardamom, sůl, paprika) a smažte ještě asi 2 minuty.
- Přidejte špenát a smetanu ke vaření. Vařte, dokud se špenát nezeštíhne a omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Na závěr můžete jídlo ozdobit čerstvým koriandrem.
- Servírujte s rýží, naan chlebem nebo dalším přílohou podle chuti.