1. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodný a osvěžující pokrm, „Kuskuš s čerstvou zeleninou“ je ideální volbou. Tento tradiční severoafrický pokrm kombinuje kouskousy se sezonní zeleninou, vytvářející lahodnou a vyváženou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chvíli radosti ve své kuchyni.
Suroviny
- 250 g kuskusu
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 ks červené papriky
- 1 ks žluté papriky
- 1 ks cukety
- 1 ks cibule
- 2 ks rajčat
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička papriky
- Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na ní osmažte na kolečka nakrájenou cibuli, papriky a cuketu. Smažte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, mletý kmín, papriku, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit asi 5 minut.
- V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu a postupně do něj vmíchejte kuskus. Přiklopte a nechte chvilku odstát, dokud kuskus nevsákne veškerý vývar a nezměkne.
- Hotový kuskus rozprostřete na talíře a na každý pokladte smaženou zeleninu. Zakápněte olivovým olejem a podávejte teplé.