1. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Domácí lasagne se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Domácí lasagne se špenátem – Zkuste naše lahodné a sýté lasagne s čerstvým špenátem. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a je plný chuti a výživných ingrediencí. Naše lasagne je připravena s vrstvou špenátu a bohatou omáčkou, která se skládá z rajčat, cibule, česneku a bylinek. Navíc, posypáno vrstvou lahodného sýra a pečené na zlatavou kůrku. Tato jednoduchá a chutná lasagne je perfektní pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Zkuste ji dnes a udělejte si výbornou večeři!

Suroviny

  • 400 g lasagníových plátů
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 200 g špenátu, nastrouhaného nebo nakrájeného
  • 400 ml rajčatového pyré
  • 400 g ricotty
  • 100 g parmezánu, nastrouhaného
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a smažte ho, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte česnek, špenát, sušené bylinky, sůl a pepř a promíchejte. Smažte, dokud špenát neuvadne.
  4. Přidejte rajčatové pyré a vařte 15-20 minut, dokud se omáčka nezhustne.
  5. V misce smíchejte ricottu, parmezán a vejce. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Vymažte zapékací formu máslem nebo olejem.
  7. Na dno formy rozložte vrstvu lasagníových plátů.
  8. Přidejte vrstvu omáčky se špenátem a mletým masem.
  9. Přikryjte další vrstvou lasagníových plátů a opakujte proces, dokud nevyužijete všechny suroviny. Nejvyšší vrstva by měla být z omáčky.
  10. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 45 minut, dokud není lasagne zlatavá a bublající.
  11. Nechte chvilku vychladnout a pak podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *