1. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výborný smažený chlebíček s vepřovým? Naše receptura vás jednoduše provede přípravou tohoto lahodného jídla. Vychutnejte si chrumkavý křupavý povrch a lahodnou kombinaci vepřového masa a chleba. S naším receptem snadno připravíte skvělé a sýté občerstvení, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Neváhejte a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale zároveň vynikající recept!
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 4 plátky čerstvého chleba
- 2 vejce
- mouka
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Vepřové maso naklepeme a osolíme.
- V misce si připravíme tři talíře – jeden s moukou, druhý s rozšlehanými vejci a třetí s cizrnovou strouhankou.
- Plátky chleba opečeme v toustu.
- Masu na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, až je zlatavé.
- Obě strany smaženého masa obalíme v mouce, následně v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Maso znovu opečeme na oleji z obou stran, dokud není krásně zlaté a křupavé.
- Hotové maso přeneseme na papírový ubrousek, aby se odstranil přebytečný olej.
- Plátky chleba přeložíme na polovinu a na jednu stranu položíme smažené vepřové.
- Chlebíček složíme a podáváme ihned.