31. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí pečeně s bramborovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí pečeně s bramborovou nádivkou‌ je ​lahodné jídlo, které ⁣potěší celou rodinu. Upečené⁣ kousky kuřecího masa jsou ​sladěné s křupavou vrstvou bramborové nádivky. Tento recept vás ohromí jednoduchým postupem přípravy a výsledkem, který vám rozhodně udělá radost. Zařaďte tuto chutnou a sýtou pečeně na svůj jídelníček a vaše chuťové buňky vám za​ to určitě poděkují.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • olej na pečení

Postup

  1. Brambory oloupejte‍ a ⁤nakrájejte​ na tenké plátky.
  2. Cibuli a ⁤česnek nakrájejte ⁤nadrobno.
  3. Slaninu nakrájejte na‌ kostičky.
  4. Do mísy ⁤rozklepněte vejce a⁣ smíchejte s smetanou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Následně přidejte cibuli, česnek a slaninu.
  5. Do směsi přidejte nakrájené brambory ⁤a důkladně promíchejte, aby byly brambory ‌dobře obaleny směsí.
  6. Kuřecí prsa naklepeme ‌do ⁤tenké ​vrstvy a osolíme je z obou stran.
  7. Vytřeme ‍pekáč ​olejem a položíme do něj ‌kuřecí prsa.
  8. Na vrch prsou rozložíme připravenou ‍bramborovou⁢ směs.
  9. Pekáč dáme⁣ do předehřáté trouby‍ na 180 stupňů Celsia a pečeme ⁣přibližně 40 minut, dokud kuřecí ⁤maso není ⁤zlatohnědé a upečené.
  10. Hotovou pečeně ⁣podáváme teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *