31. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza margherita.
zdroj: Recepty 24/7

Italská pizza margherita je klasickým receptem, který vás přenese přímo do srdce Itálie. Tato lahodná pizza je plná čerstvých a kvalitních ingrediencí, jako je plátkový rajčatový základ, mozzarella, bazalka a špetka olivového oleje. Tento recept je snadno připravitelný a jeho jednoduchost vás okouzlí. Využijte svou kreativitu a přidejte další ingredience dle svého gusta. Počkejte na zlatě křupavý povrch a pak si vychutnejte dokonalý kousek italské tradice ve své vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 400 g pizzového těsta
  • 200 g oloupaných rajčat
  • 150 g mozzarelly
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Rajčata rozmixujte na hladkou omáčku a opepřete podle chuti.
  4. Namastěte pizzové těsto olivovým olejem a potřete ho rajčatovou omáčkou.
  5. Nasekejte mozzarellu na tenké plátky a rozložte je po omáčce.
  6. Pokud máte rádi česnekovou chuť, posypte pizzu najemno nasekaným česnekem.
  7. Přidejte sušený oregano a posolte podle chuti.
  8. Dejte pizzu do předehřáté trouby a pečte ji asi 15-20 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a sýr se neroztaví a nezačne lehce hnědnout.
  9. Hotovou pizzu ozdobte čerstvými bazalkovými listy a podávejte ještě teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *