31. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento výborný recept na maso na pálivé kari vás okouzlí pikantním a exotickým chuťovým zážitkem. Kombinace masa, omáčky kari a vybraných koření vynikne v každém soustu. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který rozhodně rozproudí vaše chuťové pohárky. Sledujte náš podrobný recept a užijte si opravdu výjimečnou večeři plnou aromatických vůní a lahodných chutí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (svíčková)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky soli
- 400 ml kokosového mléka
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemné kousky.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené maso a orestujte ho z každé strany dozlatova.
- Přidejte kari koření, mletý kmín, sladkou papriku, červený pepř a sůl. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Nalijte do hrnce kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Ztlumte plamen a nechte maso vařit pod pokličkou přibližně 30 minut, dokud nebude měkké a šťavnaté.
- Na závěr ozdobte pokrm nasekanou petrželkou.