31. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený krevetový rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na smažený krevetový rýžový pokrm je vynikající volbou pro všechny milovníky asijské kuchyně. Smažení krevetek spolu s vůní česneku, cibule a zeleniny vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Rýže se rychle připraví a může se servírovat jako samostatné jídlo nebo jako příloha k dalším pokrmům. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své blízké tímto výtečným smaženým krevetovým rýžovým pokrmem plným exotických dochucovadel a čerstvých ingrediencí.

Suroviny

  • 200 g krevetek
  • 200 g uvařené rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 g hrášku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobné kousky.
  2. Oloupejte a nasekejte česnek.
  3. Omyjte a nakrájejte papriku na tenké proužky.
  4. V pánvi zahřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a hrášek a smažte dalších pár minut, dokud nezměknou.
  6. Přidejte krevety a smažte je, dokud nezežloutnou.
  7. Přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
  8. Do pánve přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, dokud se neudělají vaječné kousky.
  9. Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
  10. Míchejte ještě pár minut, dokud jsou všechny suroviny dobře promíchané a prohřáté.
  11. Smažený krevetový rýžový pokrm servírujte teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *