31. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový guláš s fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si kulinářskou radost s naším receptem na lahodný rajčatový guláš s fazolkami. Tento tradiční český pokrm zaujme svou lahodnou kombinací rajčat, cibule, papriky, česneku a sladkého koření, které dodává tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Přidání fazolek do guláše přináší pestrou texturu a zvyšuje jeho výživovou hodnotu. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tento výtečný guláš, který si zamilujete při každé příležitosti.+

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 250 g fazolky
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička česneku v prášku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky. Fazolky opláchněte a nechte okapat.
  2. Cibuli, papriky, mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Na pánvi ohřejte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  4. Přidejte papriky, mrkev a brambory a restujte je asi 5 minut.
  5. Přidejte rajčata, fazolky, sladkou papriku, kmín, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  6. Přikryjte a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká.
  7. Před podáváním můžete guláš dochutit a přidat další koření dle své chuti.
  8. Servírujte s chlebem nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *