31. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si kulinářskou radost s naším receptem na lahodný rajčatový guláš s fazolkami. Tento tradiční český pokrm zaujme svou lahodnou kombinací rajčat, cibule, papriky, česneku a sladkého koření, které dodává tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Přidání fazolek do guláše přináší pestrou texturu a zvyšuje jeho výživovou hodnotu. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tento výtečný guláš, který si zamilujete při každé příležitosti.+
Suroviny
- 500 g rajčat
- 250 g fazolky
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička česneku v prášku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kousky. Fazolky opláchněte a nechte okapat.
- Cibuli, papriky, mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi ohřejte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte papriky, mrkev a brambory a restujte je asi 5 minut.
- Přidejte rajčata, fazolky, sladkou papriku, kmín, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přikryjte a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká.
- Před podáváním můžete guláš dochutit a přidat další koření dle své chuti.
- Servírujte s chlebem nebo bramborovou kaší.