31. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte vábení pro vaše chuťové pohárky? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na „Batáty v harissě“. Harissa, ostrá a aromatická omáčka z severoafrické kuchyně, dodá vašim batátům pikantní a exotickou chuť. Kombinace sladkého batátu s pálivou harissou je naprosto dokonalá. Připravte si tento zdravý a lahodný pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky i oči.
Suroviny
- 4 velké sladké brambory (batáty)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky harissy (nebo podle chuti)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
- V míse smícháme olivový olej, harissu, sůl a pepř.
- Přidáme nakrájené brambory do misky s harissou a důkladně je promícháme, aby byly všechny kostičky dobře obalené.
- Přeneseme brambory na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je rozložíme.
- Plech s brambory dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou brambory měkké a zlatavé.
- Horké batáty s harissou můžeme servírovat jako přílohu k masu či rybě nebo samostatně s jogurtem jako lehké vegetariánské jídlo.