Recept na indickou kuchyni, který vám pomůže spálit tuky, je plný lahodných surovin. Vyzkoušejte tyto originální přísady a přineste do svého jídelníčku exotickou chuť: zázvor, kurkumu, koriandr a chilli papričky. Tyto úžasné suroviny nejen rozžhaví váš metabolismus, ale také dodají vašim pokrmům bohatou a zdravou dochuť.
Suroviny
- 200 g libového masa (kuře, krůta nebo ryba)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli papričky
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte dalších pár minut.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zezlátlé ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a vařte, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín, chilli), sůl a pepř a promíchejte.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody a povařte dalších pár minut.
- Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.