30. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na „Faux pho“ vás zavede do světa autentické asijské kuchyně. Jednoduchý, ale působivý, tento vietnamský pokrm skvěle zahřeje vaše chuťové pohárky. Sestává z aromatického vývaru plného exotických koření a dochucuje se se zeleninou, jemným masem a rýžovými nudlemi. Tento Faux pho recept si zaslouží vaše prozkoumání a vyzkoušení. Vyzkoušejte to ještě dnes!
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 150 g čerstvého hrášku
- 200 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké plátky
- 1 l vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky česneku, nasekaného
- 2 lžičky zázvoru, nastrouhaného
- 1 limeta, nakrájená na čtvrtky
- Čerstvá koriandr, nasekaná (podle chuti)
Postup
- Do hrnce nejprve přiveďte vývar k varu.
- Přidejte cibuli, mrkev a hrášek a vařte 5 minut, dokud zelenina není křehká.
- Přidejte kuřecí plátky a vařte dalších 2-3 minuty, dokud nejsou propečené.
- Přidejte rybí omáčku, česnek a zázvor a vařte dalších 2 minuty.
- Vmíchejte rýžové nudle a vařte podle pokynů na obalu.
- Rozdělte polévku do mísy a ozdobte čerstvým koriandrem.
- Podávejte s limetou na straně, aby si každý mohl přidat podle chuti.