30. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výbornej hummus s koriandrem? Naše jednoduchá a chutná verze vám jistě bude chutnat. Kombinace křemeliny, česneku, tahini a čerstvého koriandru vytváří nádherně aromatický hummus, který se hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo jako dip k zelenině. Připravte si tento tradiční středomořský pokrm a oslněte své hosty jedinečnou dochutí koriandru.
Suroviny
- 2 konzervy cizrny (celkem cca 400g)
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- svazek čerstvého koriandru
Postup
- Proceduji cizrnu z konzervy a vyplachuju pod tekoucí vodou.
- Vezmu mixér nebo blender a do něj dám cizrnu, prolisované stroužky česneku, šťávu z citronu, olivový olej, mletý kmín, mletý koriandr, sůl a pepř.
- Vše rozmixuju dohladka, dokud nevznikne krémovitá hmota. Případně můžete do hummusu přidat trochu vody, pokud je moc hustý.
- Čerstvý koriandr nasekám a přidám do hotového hummusu. Vše promíchám a hotovo!
Podávám s čerstvou zeleninou nebo chlebovými tyčinkami.