30. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hráškový masala je tradiční indické jídlo plné chuti a aromatických koření. Tento recept kombinuje zdravé a lahodné hrášky s exotickým masala kořením, které dodává jídlu pikantní a bohatou chuť. Hráškový masala je rychlý a jednoduchý recept, který si můžete vychutnat sami nebo s rodinou. Vyzkoušejte tuto skvělou českou verzi tohoto tradičního indického jídla a vychutnejte si ho s chlebem nebo rýží.
Suroviny
- 250 g zelených hrášků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidat na kostky nakrájenou papriku.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte mletý kmín, kurkumu, koriandr a garam masalu a promíchejte.
- Přidejte na plátky nakrájená rajčata a vařte 5 minut.
- Přidejte hrášky a zalijte trochou vody.
- Vařte, dokud nebudou hrášky měkké, asi 15-20 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo chlebem.