30. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hráškový masala
zdroj: Recepty 24/7

Hráškový masala je tradiční indické jídlo plné chuti a aromatických koření. Tento recept kombinuje zdravé a lahodné hrášky s exotickým masala kořením, které dodává jídlu pikantní a bohatou chuť. Hráškový masala je rychlý a jednoduchý recept, který si můžete vychutnat sami nebo s rodinou. Vyzkoušejte tuto skvělou českou verzi tohoto tradičního indického jídla a vychutnejte si ho s chlebem nebo rýží.

Suroviny

  • 250 g zelených hrášků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidat na kostky nakrájenou papriku.
  4. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Přidejte mletý kmín, kurkumu, koriandr a garam masalu a promíchejte.
  6. Přidejte na plátky nakrájená rajčata a vařte 5 minut.
  7. Přidejte hrášky a zalijte trochou vody.
  8. Vařte, dokud nebudou hrášky měkké, asi 15-20 minut.
  9. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  10. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  11. Servírujte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *