30. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kofta egyptský recept
zdroj: Recepty 24/7

Egyptský recept na koftu je lahodný a pikantní. Kombinace mletého masa, šťavnatých koření a bylinek vytváří jedinečnou chuťovou explozi. Kofta se griluje, až získá křupavou povrchovou vrstvu, ale zůstává měkká uvnitř. Tento jednoduchý recept je oblíbeným jídlem v egyptské kuchyni a skvělou volbou pro milovníky pikantních pochoutek.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • ¼ hrnku strouhanky
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petržele
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Postup

  1. Do mísy smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, petržel, kmín, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte odpočinout 30 minut v lednici.
  2. Formujte menší kuličky z masa a případně je plochým koncem lžíce rozetřete do tvaru plískavice.
  3. Kofty grilujte na rozpálené pánvi nebo na grilu při středně vysoké teplotě po dobu 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené.
  4. Podávejte s hummusem, jogurtem a čerstvou zeleninou jako přílohou nebo do pití.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *