30. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Mangojový salát s kokosem je osvěžující a lahodný pokrm, který vás přenese do tropických krajů. Jemné plátky sladkého manga se promíchají se šťavnatými kousky ananasu a osvěžujícími lístky máty. Salát je pak okořeněn šťouchaným pepřem a posypán křupavými strouhankami kokosu. Tento exotický salát je skvělým společníkem k letním grilovaným pokrmům nebo jako samostatná osvěžující předkrm.
Suroviny
- 2 zralá mangy
- 1 avokádo
- ½ červené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 středně velká okurka, nakrájená na kostičky
- Čerstvá koriandrová nať, nasekaná
- Čerstvý tymián, nasekaný
- 100 g kokosového mléka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Mangy oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Avokádo oloupejte, zbavte semene a nakrájejte na kostičky.
- V míse smíchejte nakrájenou mangy, avokádo, cibuli, česnek, papriku, okurku, koriandrovou nať a tymián.
- V malé misce nebo mixéru smíchejte kokosové mléko, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte nebo rozmixujte dohladka.
- Přidejte kokosové mléko a citronovou směs k ostatním surovinám ve velké misce. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily se zálivkou.
- Salát je připraven k podávání. Můžete ho okamžitě servírovat nebo nechat vychladnout v ledničce před podáváním.