30. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Cuketové ravioli se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Cuketové ravioli se špenátem jsou lahodné, lehké a zdravé jídlo, které uspokojí chuťové pohárky. Tento recept kombinuje tenoučké plátky cukety jako těsto s nadýchanou špenátovou nádivkou. Navíc je to skvělá možnost, jak využít sezonní zeleninu. Tento vegetariánský pokrm je plný chuti a obsahuje spoustu živin. Přidejte na talíř těchto ravioli a zkuste tento jednoduchý, avšak ohromující recept ještě dnes!

Suroviny

  • 2 velké cukety
  • 200 g špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g mascarpone
  • 50 g parmezánu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cukety omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky nebo struhadla.
  2. Špenát omyjeme a spaříme vroucí vodou. Poté ho osušíme a jemně nasekáme.
  3. V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme špenát a krátce restujeme, dokud nezměkne.
  4. Ve velké míse smícháme mascarpone, nastrouhaný parmezán, vejce a špenátovou směs. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Polovinu cuketových plátků rozložíme na pracovní plochu a na každý plátek dáme lžičku směsi. Poté položíme druhý plátek cukety navrch a okraje spojíme, aby vznikl ravioli.
  6. Ravioli posypeme strouhankou a opatrně je přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-25 minut, dokud ravioli nezezlátne a cuketa nezměkne.
  8. Hotové cuketové ravioli se špenátem podáváme okamžitě. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *