30. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovými knedlíky.
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s bramborovými knedlíky je⁣ lahodný tradiční český‍ recept,​ který‍ potěší každého gurmána. Kachna je ⁣pečená do ‌perfektního zlatohnědého stavu, což⁤ jí dodá křupavou kůrčičku, ‌zatímco dužina zůstává šťavnatá a plná chuti. ‍Bramborové ‍knedlíky⁣ jsou k nim skvělým doplňkem,‍ jejichž vláčná a nadýchaná textura skvěle absorbuje omáčky z masa. Tento recept je ideální ‍volbou, pokud hledáte​ něco chutného a zároveň⁢ jednoduchého⁣ na přípravu.

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • majoránka
  • olivový olej
  • 4 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 500 g⁣ vařených⁢ brambor
  • 300⁢ g bramborového škrobu
  • špetka muškátového oříšku
  • 50 g másla

Postup

  1. Kachnu dobře omyjte a​ osušte.
  2. Natřete ⁣ji ​solí, pepřem, ⁤česnekem a majoránkou z ​vnější⁤ i vnitřní strany.
  3. Dejte kachnu do⁢ pekáčku a lehce ji⁤ pokapejte olivovým ⁤olejem.
  4. Pečte v předehřáté troubě na​ 180 °C přibližně 2-2,5 hodiny, dokud ‌není kůže křupavá ⁤a maso uvnitř dobře propečené.
  5. Ve vhodném ​hrnci uvařte bramborové knedlíky. Brambory prolisujte a nechte ​vychladnout.
  6. Do vychladlých brambor přidejte ​vejce, hladkou mouku, bramborový škrob, muškátový oříšek ‍a sůl.
  7. Všechny ingredience dobře promíchejte ⁢a ⁢vypracujte hladké těsto.
  8. Z⁤ těsta vytvarujte válečky a překrojte​ na menší kousky, které formujte do knedlíků.
  9. Položte knedlíky do osolené vroucí ⁢vody​ a vařte asi 15-20 minut.
  10. Pokud chcete, můžete na pánvi orestovat knedlíky na másle.
  11. Vyjměte kachnu z trouby a nechte ji chvíli⁣ odpočinout.
  12. Nakrájejte kachnu⁣ na porce a⁣ podávejte spolu s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *