29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na gaučo steak s pikantní omáčkou je výbornou volbou pro milovníky grilování a pikantních lahůdek. Kombinace šťavnatého steaku s omáčkou plnou exotických koření a pikantních přísad vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravit tento recept je velmi snadné a vyžaduje jen několik jednoduchých kroků. Vaši hosté nebudou schopni odolat jemnosti steaků, které budou zářit na grilu, ani chutnému doplnění pikantní omáčkou. Vychutnejte si tento vzrušující a okouzlující recept na gaučo steak s pikantní omáčkou a překvapte své chuťové pohárky výjimečnou gastronomickou zkušeností.
Suroviny
- 4 kusy hovězího steaku (cca 200 g každý)
- Sůl
- Pepř
- Pikantní omáčka:
- 2 lžíce worchestrové omáčky
- 1 lžíce červeného vína
- 1 lžička medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky kajenského pepře
Postup
- Nejprve připravte pikantní omáčku. Ve vhodném hrnci smíchejte worchestrovou omáčku, červené víno, med, dijonskou hořčici, mletý černý pepř a kajenský pepř.
- Omáčku zahřejte na mírném plameni a nechte ji vařit asi 5 minut. Pak ji odstavte a nechte vychladnout.
- Mezitím si můžete připravit gril. Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Steaky grilujte přímo nad žárem, přibližně 3-4 minuty z každé strany (pro středně propečený steak).
- Po upečení steaky vyjměte z grilu a nechte je ještě chvíli odpočinout na tácu, aby se šťávy rovnoměrně rozložily.
- Mezitím omáčku znovu rozehřejte a promíchejte.
- Steaky servírujte s pikantní omáčkou a doplňky podle vašeho výběru (například pečenými brambory nebo zeleninovým salátem).