29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla arrabbiata je klasické italské jídlo plné chuti a vášně. Tato lahodná pasta je připravena s pikantní omáčkou z rajčat, česneku, červené papriky a olivového oleje. Penne alle arrabbiata je perfektní volbou pro milovníky ostrého jídla, kteří chtějí okořenit svou večeři. Recept je jednoduchý na přípravu a nabízí aromatickou kombinaci ingrediencí, které tvoří vynikající kombinaci. Vyzkoušejte penne alla arrabbiata a příjemně překvapte své chuťové pohárky.
Penne alla arrabbiata
Suroviny:
- 400 g penne těstovin
- 400 g rajčat ve šťávě
- 4 stroužky česneku
- 1-2 čerstvé červené chilli papričky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou chilli papričku.
- Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se česnek nezačne lehce hnědnout.
- Přidáme rajčata ve šťávě a oregano.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme omáčku vařit na mírném plameni přibližně 10-15 minut, dokud se neztuhne.
- V mezičase uvaříme penne těstoviny v osolené vodě, dle návodu na obalu.
- Penne scedíme a přidáme do omáčky.
- Důkladně promícháme, aby se penne prohnaly omáčkou.
- Penne alla arrabbiata můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.
- Servírujeme a můžeme podávat s nastrouhaným parmazánem.