29. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený losos s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený losos s bylinkovou krustou je luxusním a chutným ‌pokrmem, který⁢ si ​můžete připravit doma. Tento recept vám umožní vytvořit kombinaci výrazných⁣ bylin a křupavé kůrky, která dodá lososu jemnou⁣ chuťovou vyváženost. Vaše rodina a hosté si rozhodně pochutnají na této delikatese. Nejenže ⁤je tento pokrm bohatý ‍na vitamíny a‌ minerály, ale je také snadno připravitelný. Podávejte ho s‌ oblíbenými přílohami jako je bramborová kaše nebo zeleninová‌ směs pro dokonalý gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 4 filety lososa
  • 2 stroužky česneku (nahrubo nakrájené)
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • 2 lžíce čerstvého kopru (nasekaného)
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu (nasekaného)
  • 2‍ lžíce olivového oleje
  • 2‌ lžíce citrónové šťávy
  • Sůl a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte dohromady česnek, ​petrželku, kopr, tymián, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Filety lososa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým‌ ubrouskem.
  3. Natřete lososní filety ⁤připravenou bylinkovou směsí z‍ obou stran.
  4. Pečte v⁣ předem vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut nebo dokud ‍losos nezezlátne a ​nezíská křupavou bylinkovou kůrku.
  5. Servírujte lososa s čerstvým salátem nebo přílohou podle ⁤vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *