29. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kari zeleninový stir-fry je lahodný a vyvážený recept, který vás zavede do světa exotických chutí. Tento jednoduchý a rychlý pokrm obsahuje širokou škálu čerstvé zeleniny smíchané s kari kořením, které dodává jídlu pikantní a kořeněnou chuť. Připravte si tento zdravý a sytý oběd či večeři plnou vitamínů a vlákniny, která vám dodá energii na celý den. S pomocí našeho receptu dosáhnete vynikajícího výsledku a navíc si můžete přidat další ingredience podle vaší chuti. Vyzkoušejte tento kari zeleninový stir-fry a nechte se unést jeho lahodnou vůní a výjimečnou chuťovou paletou.
Suroviny
- 200 g tofu
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 brokolice
- 2 lžíce kari pasta
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sekaného koriandru
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejdříve si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku a cuketu na tenké proužky, mrkev na plátky a brokolici na růžičky.
- V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme tofu nakrájené na kostky, dokud nedosáhne zlatavé barvy. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a restujeme ji dozlatova. Poté přidáme papriku, mrkev, cuketu a brokolici. Vaříme ještě asi 5 minut, než zelenina změkne, ale zůstane křupavá.
- Přidáme kari pastu, sójovou omáčku, rybí omáčku a promícháme.
- Pak přilijeme kokosové mléko a vaříme ještě 2-3 minuty, než se omáčka zahustí.
- Na závěr přidáme osmažené tofu, oregano a promícháme. Ochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Kari zeleninový stir-fry můžeme podávat s rýží nebo nudlemi.