29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza quattro formaggi.
zdroj: Recepty 24/7

Italská pizza quattro formaggi je lahodná a sýrová pizza plná chutí. Tento tradiční italský recept obsahuje čtyři druhy sýra – mozzarella, gorgonzolu, parmezán a eidam. Připravte si tenký a křupavý těsto, které je poté pokryto domácí rajčatovou omáčkou a posypáno těmito lahodnými sýry. Pečte ji v horké troubě a vychutnejte si skvělou kombinaci šťavnatého těsta a rozpálených sýrů. Tato pizza je neodolatelnou volbou pro milovníky sýra a italského jídla. Vyzkoušejte tento tradiční italský recept a užijte si chvíli plnou chutí a vůní ze slunné Itálie.

Suroviny

  • 200 g těsta na pizzu
  • 150 g mozzarelly
  • 50 g gorgonzoly
  • 50 g eidamu
  • 50 g parmazánu
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Rozválejte těsto na pizzu a přeneste ho na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Na rozválené těsto rozetřete smetanu a rozdělte na ni rozmačkaný česnek.
  4. Na smetanu nastrouhejte mozzarellu, gorgonzolu, eidam a parmazán.
  5. Pizzu dejte péct do předehřáté trouby po dobu přibližně 15 minut, nebo dokud sýry neztuhnou a nezačnou se lehce hnědnout.
  6. Pokud chcete, můžete na hotovou pizzu přidat čerstvé bylinky, například bazalku nebo petrželku.
  7. Pizzu můžete podávat buď samotnou jako hlavní jídlo, nebo se salátem jako předkrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *