29. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korzeno-chuťová polévka s cizrnu
zdroj: Recepty 24/7

Korzeno-chuťová polévka s cizrnu je aromatický a chutný recept plný zdravých ingrediencí. Tato polévka kombinuje kořenovou zeleninu s lahodnou cizrnu, vytvářející tak výživnou a sytící alternativu klasické polévky. Pestrá směs mrkve, brambor, celeru a petržele je vařená s čerstvými bylinkami a dochucena kořením, aby vytvořila bohaté a osvěžující aroma. Tento recept je perfektní pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k obědu nebo večeři. Vyzkoušejte tuto korzeno-chuťovou polévku s cizrnu a dopřejte si posilující a vydatný jídlo plné vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 300 g čerstvého kořene (mrkev, petržel, pastinák)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g cizrny (vařená)
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte kořenovou zeleninu na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. V hrnci si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a smažte ji ještě několik minut.
  5. Přidejte cizrnu a zalijte zeleninovým vývarem.
  6. Přidejte mletý kmín, sůl a pepř dle chuti.
  7. Vše povařte do měkka, přibližně 20-30 minut.
  8. Poté přendávejte polévku do mixéru a rozmixujte na jemnou konzistenci.
  9. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  10. Před podáváním můžete polévku zahřát a dochutit podle potřeby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *