29. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny se zeleninou a sójovým džusem jsou lahodným veganským jídlem, které potěší i ty nejnáročnější gurmány. Těstoviny al dente se smíchanou zeleninou – brokolicí, mrkví a paprikou, jsou obaleny v chutném sójovém džusu s příjemnou sladkokyselou příchutí. Tento recept je nejen zdravý a plný vitamínů, ale také jednoduchý a rychlý k přípravě. Vyzkoušejte tuto lahodnou alternativu klasického těstovinového jídla a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 250 g těstovin (libovolného druhu)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 paprika (libovolné barvy)
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky. Cuketu a papriku nakrájejte na menší kousky.
- Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte těstoviny vařit podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud není zlatavá a sklovitá.
- Přidejte mrkev, cuketu a papriku. Osolte a opepřete dle chuti. Směs promíchejte a dušte asi 5-7 minut, dokud se zelenina zjemní, ale zůstane křupavá.
- Ke zelenině přidejte čerstvý špenát a hrášek. Sójovou omáčkou zalijte zeleninu a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je do pánve se zeleninou. Vše důkladně promíchejte, aby se omáčka dostala na všechny těstoviny.
- Těstoviny se zeleninou a sójovým džusem pokud možno ihned podávejte, dokud jsou stále teplé.