29. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Těstoviny se zeleninou a sójovým džusem.
zdroj: Recepty 24/7

Těstoviny se zeleninou a sójovým džusem jsou lahodným veganským jídlem, které potěší i ty nejnáročnější gurmány. Těstoviny al dente se smíchanou zeleninou – brokolicí, mrkví a paprikou, jsou obaleny v chutném sójovém džusu s příjemnou sladkokyselou příchutí. Tento recept je nejen zdravý a plný vitamínů, ale také jednoduchý a rychlý k přípravě. Vyzkoušejte tuto lahodnou alternativu klasického těstovinového jídla a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 250 g těstovin (libovolného druhu)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 1 paprika (libovolné barvy)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g čerstvého hrášku (nebo mraženého)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky. Cuketu a papriku nakrájejte na menší kousky.
  2. Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte těstoviny vařit podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
  3. Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud není zlatavá a sklovitá.
  4. Přidejte mrkev, cuketu a papriku. Osolte a opepřete dle chuti. Směs promíchejte a dušte asi 5-7 minut, dokud se zelenina zjemní, ale zůstane křupavá.
  5. Ke zelenině přidejte čerstvý špenát a hrášek. Sójovou omáčkou zalijte zeleninu a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  6. Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je do pánve se zeleninou. Vše důkladně promíchejte, aby se omáčka dostala na všechny těstoviny.
  7. Těstoviny se zeleninou a sójovým džusem pokud možno ihned podávejte, dokud jsou stále teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *