29. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na kuskus s jehněčím a švestkami je perfektní volbou pro milovníky arabské kuchyně. Jehněčí maso se opéká s aromatickými kořením a spolu s plným kuskusem a sladkokyselými švestkami vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující pokrm a užijte si exotický zážitek plný lahodných vůní a chutí.

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 400 g jehněčího masa
  • 10 sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte jehněčí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
  5. Přidejte švestky a zalijte vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené.
  6. Dusíme pod pokličkou přibližně 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne a švestky nezměknou.
  7. Mezitím vařte kuskus podle návodu na obalu.
  8. Hotový kuskus přendejte do mísy a přidejte na něj dusené jehněčí s švestkami.
  9. Přidejte nasekaný čerstvý koriandr a promíchejte.
  10. Kuskus s jehněčím a švestkami je připraven k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *