29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Hrachová polévka s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Hrachová polévka s klobásou je lahodný a teplý pokrm, který vás zahřeje v chladných zimních dnech. Tato tradiční česká polévka je připravena z kvalitního hrachu, který je vařen dohromady s klobásou a kořenovou zeleninou. Výsledkem je hutná a chutná polévka, která vám dodá energii na celý den. Připravte si tento jednoduchý recept a pochutnejte si na bohaté chuťové kombinaci hrachu a klobásy.

Suroviny

  • 250 g zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g uzené klobásy
  • 1 l vývar
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Hrášek důkladně omyjeme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mrkev oloupeme a pokrájíme na kolečka. Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Do hrnce přidáme olej a rozpálíme. Přidáme cibuli a restujeme dozlatova.
  4. Poté přidáme nakrájenou mrkev, bramboru a hrách. Podlijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud jsou suroviny měkké.
  5. Mezitím si nakrájíme klobásu na plátky.
  6. Po 20 minutách přidáme klobásu do polévky a vaříme dalších 10 minut.
  7. Polévku osolíme a opepříme dle chuti.
  8. Hotovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *