29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento vynikající recept na řízek s parmazánem a špagetami nabízí skvělou kombinaci chutí. Křupavý a šťavnatý řízek s kvalitním parmazánem a al dente špagetami vytváří neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové pohárky. S tímto receptem si můžete vychutnat skvělý oběd nebo večeři, která jistě potěší celou rodinu.
Suroviny
- 4 kusy kurčatích řízků
- 100 g strouhaného parmazánu
- 200 g špaget
- sůl a pepř podle chuti
- strouhanka
- 2 vejce
- mouka
- olej na smažení
Postup
- Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Kurčatí řízky očistěte, lehce je naklepeme a opepříme podle chuti.
- Do jedné mísy si připravíme strouhanku, do druhé mísy vejce a do třetí mouku.
- Řízky obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozpálíme olej a na něm řízky smažíme z obou stran dozlatova.
- Uvařené špagety scedíme a podáváme s parmazánem nastrouhaným nad špagetami.
- K řízkům můžeme přidat citronový oblývek nebo rukolu, podle chuti.