29. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na grilovaný mořský bronz na šalátu? Tento recept vás rozhodně potěší! Grilovaný mořský bronz je připravený z čerstvého rybího filetu, který je potřen aromatickou směsí bylinek a grilován do dokonalé křupavosti. Podává se na křupavém šalátu se sezónními zeleninovými přísadami. Nejen, že je to chutné, ale zároveň zdravé jídlo plné omega-3 mastných kyselin a důležitých živin. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké skvělým grilovaným mořským bronzem na šalátu!
Suroviny
- 4 kusy mořského bronzu
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 200 g směsi zeleného salátu
- 1 rajče
- 1 okurka
- 1 paprika
- 4 lžíce balzamikového octa
Postup
- Mořský bronz opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Citron rozřízněte na půl a vymačkejte šťávu do misky.
- Přidejte olivový olej, sůl a mletý černý pepř do misky se citronovou šťávou a promíchejte.
- Bronz položte na gril a opékejte z obou stran asi 4-5 minut, dokud není zlatě hnědý.
- Mezitím si připravte zelený salát. Opláchněte ho pod tekoucí vodou a osušte vysoušečem na salát.
- Rajče, okurku a papriku nakrájejte na malé kousky a přidejte do mísy se směsí salátu.
- Přidejte balzamikový ocet a promíchejte.
- Grilovaný mořský bronz nakrájejte na plátky a podávejte na šalátu.