28. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bademdžanová kaviár
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na bademdžanovou kaviár, který je zároveň vhodný pro optimalizaci vyhledávačů (SEO)? Přečtěte si následující popisek, který připravíme s ohledem na klíčová slova:

„Bademdžanová kaviár je chutný a jednoduchý veganský pokrm, který nadchne vaše chuťové buňky. Tato zeleninová pochoutka, vyrobená z pečeného bademže, česneku, olivového oleje a aromatických bylinek, je perfektně hladká a krémová. Naše snadno připravitelná bademdžanová kaviár receptura vám umožní vychutnat si tento bohatý a zdravý pokrm jako předkrm či hlavní jídlo. Užijte si to nejlepší z mediteránské kuchyně díky tomuto vynikajícímu receptu na bademdžanovou kaviár.

Suroviny

  • 1 badem
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Na plech dejte badem a pečte 10 minut, dokud nezhnědne. Nechte vychladnout a oloupejte.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kmín a sladkou papriku a nechte chvíli smažit.
  5. Do hrnce přidejte oloupaný badem, cukr, sůl a pepř. Promíchejte.
  6. Přidejte vodu, aby se všechny ingredience zcela překryly.
  7. Varte asi 20 minut, dokud bademy nezměknou a většina tekutiny není vypařena.
  8. Přeneste do mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  9. Podávejte teplý nebo studený s čerstvým chlebem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *