28. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Mexické fazole s avokádem jsou výtečnou volbou pro milovníky pikantních jídel. Tato tradiční mexická pochoutka kombinuje lahodně kořeněné fazole, nadýchané queso fresco a osvěžující avokádo. S bohatou chutí a příjemnou texturou jsou tyto fazole ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k mexickým pokrmům. Připravte si je jednoduše a rychle a poznáte autentickou chuť Mexika.
Suroviny
- 250 g fazolí (černé nebo směs červených a bílých)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka rajčat (krájená)
- 1 avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Připravte si všechny suroviny.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte fazole a smažte je spolu s kořením (kmín a paprika) asi 5 minut.
- Přidejte krájená rajčata z plechovky a vařte dalších 10 minut, dokud se fazole dobře propojí s omáčkou.
- Přidejte na kousky nakrájené avokádo a promíchejte.
- Varnou směs ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé, například s rýží nebo tortillami.
Dobrou chuť!