28. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí arepas s avokádovým krémem – Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční latinskoamerické arepas plné chuti. Kuřecí maso na arepě se kombinuje s krémovým avokádovým dipem, který dodává jídlu svěžest a bohatou chuť. Tento exotický pokrm je snadno připravitelný a určitě potěší vaše chuťové buňky. Dopřejte si jedinečnou kombinaci chutí a připravte si kuřecí arepas s avokádovým krémem ještě dnes!
Suroviny
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 hrnek žluté kukuričné mouky
- 1 hrnek vody
- 1 avokádo
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme avokádový krém. Oloupeme avokádo, odstraníme pecku a rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme nastrouhaný česnek, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem.
- Směs důkladně promícháme a odložíme do chladničky.
- Mezitím připravíme kuřecí maso. Prsa nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Rozehřejeme pánvi a na rozpálený olej přidáme nakrájená kuřecí prsa. Smažíme dozlatova z obou stran.
- V jiné míse smícháme žlutou kukuričnou mouku a vodu, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto si rozdělíme na menší kuličky a každou kuličku rozmačkáme do tvaru placky (arepas).
- Do rozehřáté pánve přidáme arepas a smažíme z obou stran do zlatova. Opakujeme s každou plackou.
- Hotové arepas rozkrojíme na poloviny a naplníme smaženým kuřecím masem.
- Na každou arepu přidáme lžíci avokádového krému a podáváme.