28. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí tatarák s bylinkovou omáčkou je lahodný recept, který určitě zaujme všechny milovníky tataráku. Kombinace čerstvého telecího masa nakrájeného na tenké plátky, jemných bylinek a aromatické omáčky způsobí explozi chutí ve vaší ústech. Připravit tento pokrm je velmi snadné a během chvilky ho můžete mít na svém talíři. Vyzkoušejte náš recept na telecí tatarák s bylinkovou omáčkou a okuste neskutečnou chuť tohoto jídla.
Suroviny
- 300g telecího masa
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky kaparů
- sůl a pepř dle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
Bylinková omáčka
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 2 lžičky nasekané pažitky
- 2 lžičky nasekané kopr
- šťáva z ½ citronu
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a jemně nasekejte.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Kapary nasekejte.
- Do misky dejte nakrájené maso, cibuli, česnek, vejce, hořčici, kapary, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte a nechte v ledničce odležet minimálně 1 hodinu.
- Mezitím připravte bylinkovou omáčku smícháním zakysané smetany, hořčice, petrželky, pažitky, kopru, citronové šťávy, česneku, soli a pepře.
- Po hodině vyndejte maso z lednice a vytvarujte z něj tatarák.
- Servírujte s bylinkovou omáčkou a čerstvým chlebem.