28. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka se zeleninou je osvěžující a lahodná pokrm, který vás okouzlí svou chutí i vzhledem. Tato polévka je plná zdravých a výživných surovin, jako jsou čerstvé rajčata, zelenina a aromatické bylinky. S jednoduchým postupem ji snadno připravíte i vy, aniž byste potřebovali zkušenosti v kuchařském umění. Nechte se unést vůní a barvami této skvělé rajčatové polévky se zeleninou a dopřejte si lahodný zážitek pro svou chuťovou buňku.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  4. Papriky omyjte, zbavte semínek a pokrájejte je na menší kousky.
  5. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  6. Do hrnce zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  7. Přidejte nastrouhanou mrkev a pokračujte v míchání po dobu 5 minut.
  8. Přidejte nakrájená rajčata a papriky a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  9. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  10. Snižte plamen a vařte polévku pod pokličkou po dobu 15 minut.
  11. Ochutnejte a dosolte a dopepřete dle chuti.
  12. Před podáváním můžete polévku rozmixovat hladkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *