28. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka se zeleninou je osvěžující a lahodná pokrm, který vás okouzlí svou chutí i vzhledem. Tato polévka je plná zdravých a výživných surovin, jako jsou čerstvé rajčata, zelenina a aromatické bylinky. S jednoduchým postupem ji snadno připravíte i vy, aniž byste potřebovali zkušenosti v kuchařském umění. Nechte se unést vůní a barvami této skvělé rajčatové polévky se zeleninou a dopřejte si lahodný zážitek pro svou chuťovou buňku.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Papriky omyjte, zbavte semínek a pokrájejte je na menší kousky.
- Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Do hrnce zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a pokračujte v míchání po dobu 5 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata a papriky a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
- Snižte plamen a vařte polévku pod pokličkou po dobu 15 minut.
- Ochutnejte a dosolte a dopepřete dle chuti.
- Před podáváním můžete polévku rozmixovat hladkou.