28. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné Teriyaki kuře se zeleninou? Naše fantastická verze tohoto japonského pokrmu je perfektní kombinací šťavnatého kuřecího masa, sladkokyselé teriyaki omáčky a čerstvé zeleniny. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a okusíte exotiku přímo z pohodlí svého domova.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nasekaná)
- 1 paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na plátky)
- 1 brokolice (rozčtvrcená do růžiček)
- 1 lžíce sezamových semínek (případně na ozdobu)
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, česnek a zázvor v misce.
- Marinujte kuřecí prsa v této směsi po dobu alespoň 30 minut.
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a proužky papriky do měkka.
- Přidejte plátky mrkve a brokolici. Smažte, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá.
- Vyjměte zeleninu z pánve a odložte na stranu.
- Na stejné pánvi osmažte marinovaná kuřecí prsa po dobu 6-8 minut, dokud nejsou uvnitř upečená.
- Vraťte zeleninu do pánve a promíchejte s kuřecím masem.
- Pokud chcete, posypte jídlo sezamovými semínky pro ozdobu.
- Servírujte se zeleninou a rýží.