28. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Teriyaki kuře se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné Teriyaki kuře se zeleninou? Naše fantastická verze tohoto japonského pokrmu je perfektní kombinací šťavnatého kuřecího masa, sladkokyselé teriyaki omáčky a čerstvé zeleniny. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a okusíte exotiku přímo z pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 mrkev (nakrájená na plátky)
  • 1 brokolice (rozčtvrcená do růžiček)
  • 1 lžíce sezamových semínek (případně na ozdobu)

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, česnek a zázvor v misce.
  2. Marinujte kuřecí prsa v této směsi po dobu alespoň 30 minut.
  3. Na pánvi zahřejte olej a osmažte nasekanou cibuli a proužky papriky do měkka.
  4. Přidejte plátky mrkve a brokolici. Smažte, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá.
  5. Vyjměte zeleninu z pánve a odložte na stranu.
  6. Na stejné pánvi osmažte marinovaná kuřecí prsa po dobu 6-8 minut, dokud nejsou uvnitř upečená.
  7. Vraťte zeleninu do pánve a promíchejte s kuřecím masem.
  8. Pokud chcete, posypte jídlo sezamovými semínky pro ozdobu.
  9. Servírujte se zeleninou a rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *