28. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se špenátem a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na risotto se špenátem a sýrem je perfektní volbou pro vegetariány i milovníky italské kuchyně. Hladká a krémová textura rýže s přidaným špenátem a sýrem vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro váš dění večeři. Vyzkoušejte ho a nechte se hýčkat skvělým jídlem plným zeleniny a sýra!

Risotto se špenátem a sýrem

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 200 g čerstvého špenátu, nastrouhaného
  • 100 g sýra (např. parmazán nebo tvrdý sýr podobného typu), nastrouhaného
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci si zahřejte zeleninový vývar a udržujte jej teplý.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte arborio rýži a krátce ji restujte, dokud se nestane sklovitou.
  4. Zalijte vývarem a bílým vínem a za stálého míchání vařte, dokud se rýže nenasaje a voda neodpaří.
  5. Postupně přilévejte vývar, ať rýže vždy pokryje tekutinou. Vařte asi 15-20 minut, dokud se rýže nesvaří.
  6. Přidejte nastrouhaný špenát a sýr, promíchejte a nechte chvíli povláčet, dokud se sýr nerozpustí a špenát nezhoustne.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte teplé a posypte nastrouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *